Duran Duran издават нов албум с Andy Taylor

21 март 2023
Duran Duran
Снимка от БГНЕС

Duran Duran потвърдиха, че тази година ще издадат нов албум. Групата обаче изненада феновете си със съобщението, че бившият китарист на състава Andy Taylor ще свири в някои от парчетата за новия проект.

В акаунта на бандата в Instagram е публикувано следното послание: “Duran Duran с радост потвърждават, че се готви специален нов музикален проект, който ще излезе по-късно тази година. В новите записи ще участват приятели и колеги на Duran Duran, стари и нови, включително бившият член на бандата Andy Taylor, който ще се присъедини към нас на китарата за няколко песни”. 

След разделянето на групата на две през 1985 г., малко след излизането на песента “A View to A Kill” от филм за Джеймс Бонд, Taylor и басистът John Taylor формират The Power Station с Robert Palmer и Tony Thompson, докато останалите създават Arcadia. Taylor участва в сесиите за албума “Notorious” от 1986 г., след което започва самостоятелна кариера. Връща се в Duran Duran за албума “Astronaut” от 2004 г. и за турнето в негова подкрепа.  

През 2018 г. той беше диагностициран с рак на простатата в четвърти стадий. Очакваше се през ноември китаристът да се присъедини към настоящите членове на групата Simon LeBon, John Taylor, Nick Rhodes и Roger Taylor за церемонията, на която Duran Duran бяха въведени в Залата на славата на рокендрола, но заради заболяването си не успя да присъства. 

John Taylor наскоро коментира новия албум и участието на Andy в него в интервю за The Mirror: “Работим по албум в момента, който ще излезе към края на годината и Andy Taylor свири на китара за него. Има много кавъри на песни в албума, песни, които са важни за нас още откакто бяхме деца. Затова е страхотно, че той ще бъде част от проекта”. 

Новини