Duran Duran обявиха благотворителен концерт в чест на Andy Taylor

26 юли 2023
Duran Duran
Снимка от facebook.com/duranduran

Duran Duran ще изнесат благотворителен концерт следващия месец в чест на техния бивш китарист Andy Taylor. Приходите от шоуто ще бъдат дарени на програми в помощ на пациенти с ракови заболявания. 

Концертът ще се състои в Калифорния на 19-и август и ще отдаде почит на Taylor, който миналата година разкри собствената си диагноза - рак на простатата. 

“Потегляме към Северна Калифорния, за да изпълним много от песните, които написахме с нашия скъп приятел Andy Taylor, и да помогнем на него и на други като него, които се борят с рака на простатата", се казва в изявление на фронтмена Simon Le Bon. 

Барабанистът на групата Roger Taylor говори за мотивацията за благотворителното шоу и благодари на хората, които са помогнали да го осъществят, включително техните фенове. 

Самият Тaylor съобщи, че се надява да е подходящ кандидат за нова "ядрена терапия", която съвсем отскоро се прилага във Великобритания. В ново интервю 62-годишният музикант разказа, че след като е бил диагностициран с нелечим рак на простатата в четвърти стадий с метастази, е преминал от това да мисли колко му остава да живее до настоящия момент, когато вече очаква лечението му да е успешно. 

Новини