Ed Sheeran изнася концерти и записва песни по домовете на феновете си

20 септември 2023
Ed Sheeran
Снимка от Mark Surridge

Ed Sheeran разкри, че е записал версия на живо на предстоящия си албум "Autumn Variations", като е правил изненадващи "концерти" в домовете на свои фенове. В Instagram, хитмейкърът сподели, че „всяка песен е записана в хола на различен фен, но всичко това беше пълна изненада“. 

Певецът публикува видео, на което изпълнява по-стара песен в къщата на фен и обясни:

„Стигнахме до къщата на @kariconaway в края на деня и веднага разбрах, че ще бъде забавно. Имаха котки, приятелски гривни и малко плодови напитки за начало, но след като изпълних песента "Autumn", поисках да ме разведат наоколо и когато влязох в стаята ѝ, видях пиано. Тя попита дали мога да свиря и аз казах „не много, но някак си свиря в "Wake Me Up“, така че ето тук изпълнявам "Wake Me Up". 

Накрая той добавя, че версията с изпълнения на живо на "Autumn Variations" ще се появи скоро, но преди това чакаме оригиналния албум на 29-и септември. 

По-рано този месец Sheeran намекна за тези изненадващи срещи с феновете си в публикация в TikTok и написа:

"Изненадващо се появявам в къщите на феновете, за да запиша нещо специално, очаквайте скоро. Ps котките ви бяха готини".

Sheeran ще издаде "Autumn Variations" на 29-и септември чрез собствения си лейбъл Gingerbread Man Records. Албумът, продуциран от Aaron Dessner, е вдъхновен от "Enigma Variations", оркестрова творба на композитора Едуард Елгар, създадена между октомври 1898 г. и февруари 1899 г. Всяка от 14-те композиции отразява различна фигура от живота на Елгар. Бащата и братът на Sheeran го запознали с проекта и той решил, че това е подходяща форма за предаване на негови разговори с приятелите му.
 
Албумът следва предишното издание на Sheeran, "Subtract", което излезе през май. "Autumn Variations" ще се появи една седмица след края на концертите на певеца в Северна Америка, част от световното му турне "Mathematics". 

Новини