Elton John е подготвил изцяло ново шоу за "Гластънбъри"

20 юни 2023
Elton John
Снимка от БГНЕС

Сър Elton John е подготвил изцяло ново шоу за изявата си на фестивала в Гластънбъри на 25-и юни.

Изявата ще маркира последния му концерт във Великобритания и е част от прощалното турне "Farewell Yellow Brick Road". 

"Започвам с песен, която не съм изпълнявал от около 10 години, така че ще видим как ще се получи. Имам готов списък на песните, дати за репетиции на гост-изпълнителите, така че трябва само да се надяваме времето все още да е хубаво", каза легендарният музикант пред BBC Radio 1.

Шоуто в неделя ще се състои повече от пет години след като Elton John обяви началото на прощалното си световно турне с 350 дати.

Първоначално обиколката трябваше да приключи през 2021 г., след което певецът щеше да се посвети на семейството си, но се наложи да бъдат пренасрочени много концерти заради пандемията, както и заради травмата на таза, която британецът получи миналата година.

Списъкът с песни за фестивала в Гластънбъри е преработен, за да бъде шоуто различно и специално.

"Това шоу ще се различава от останалите, които хората вече са виждали. "Farewell Yellow Brick Road" включва доста по-малко известни парчета, не са само хитове, а интересът на публиката трябва да се поддържа. Когато съставяш сетлист, аз винаги казвам, че е като да правиш секс. Започваш много добре, след това го караш малко по-леко и към края на шоуто избухваш", обяснява John.

Феновете се надяват, че концертът в Гластънбъри ще повтори последните изяви на певеца в САЩ миналата година. Тези концерти бяха грандиозни, като гостуваха Dua Lipa, Kiki Dee и Brandi Carlile.

И този път британската легенда казва, че ще има специални гости, но не разкрива кои ще бъдат те. 

Това ще бъде първото участие във фестивала на 76-годишния изпълнител и, както сам признава, първата му визита в Гластънбъри.

Новини