Elton John разказва за прощалното си турне в книга

25 януари 2024
Elton John
Снимка от БГНЕС

Сър Elton John обяви нова книга, описваща петгодишното му прощално турне, озаглавена "Farewell Yellow Brick Road: Спомени от живота ми на турне" ("Farewell Yellow Brick Road: Memories of My Life on Tour").

„Невероятно съм развълнуван да обявя новата си книга, "Farewell Yellow Brick Road: Memories of My Life On Tour", която отива зад кулисите на последното ми турне, от Алънтаун, Пенсилвания, до Стокхолм, Швеция и навсякъде между тях“, написа музикантът към снимка на изданието в Instagram. „Беше красиво пътуване да създам тази книга и да си спомня хората и местата, които оформиха една невероятна глава в моя живот“.

Книгата ще включва и снимки зад кулисите на дизайна на сцената, неговия проектиран от Gucci гардероб, гостуващи знаменитости, плакати, скици и други, както и предговор от мениджъра и креативен дизайнер на турнето, изпълнителен директор на Rocket Entertainment и съпруг на Elton John, David Furnish.

Премиерата на изданието ще бъде на 24-ти септември, но феновете и членовете на фенклуба "Rocket Club" могат да го поръчат предварително чрез официалния уеб магазин на музиканта, за да получат копие две седмици преди да се появи по рафтовете в книжарниците.

Първоначално турнето на Elton John „Farewell Yellow Brick Road“ трябваше да приключи през 2021 г., но пандемията от COVID-19, заедно с нараняване на бедрото, което го принуди да отложи оставащите си дати в Европа и Обединеното кралство през септември 2021 г., доведоха до удължаване на обиколката до 2023 г. По времето, когато John обяви отлагането, той разкри, че нараняването му е резултат от падане, което е преживял през лятото на същата година. 

Независимо от това, продължаването на турнето през 2022 г. доведе до някои от най-големите концерти на John, включително последния му концерт в Северна Америка на стадион "Доджър" в Лос Анджелис. Това шоу включваше участие на Dua Lipa, Brandie Carlile и Kiki Dee и беше предавано на живо в Disney+. Концертът в крайна сметка беше редактиран и пуснат като концертен филм, озаглавен "Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium", който спечели на John награда "Еми" за изключителна вариететна програма на живо на церемонията този месец и по този начин той най-накрая постигна статута на носител на EGOT - четирите най-престижни награди за един артист: "Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони". 

По време на речта си той изрази своята благодарност и удоволствие да бъде включен в редиците на знаменитости като Audrey Hepburn, Andrew Lloyd Webber, Tim Rice, John Legend и Jennifer Hudson.

„За мен е невероятна чест да се присъединя към невероятно талантливата група от носители на EGOT тази вечер“, каза John. „Пътуването до този момент беше изпълнено със страст, отдаденост и непоколебимата подкрепа на моите фенове по целия свят“

 

Новини