Elton John приключи с концертите, но не и с музиката

15 Февруари 2024
Elton John
Снимка от БГНЕС

Сър Elton John работи по нова музика. 

Преди няколко месеца 76-годишният британски музикант приключи прощалното си турне "Farewell Yellow Brick Road" и сложи край на концертната си дейност след повече от 50 години. Пред в. The Sun обаче близки до певеца източници съобщават, че той тайно е започнал работа по нов албум.

"Това е строго секретно, но Elton се върна в студиото и работи по нов албум. Сроковете винаги са плаващи, но вероятно към края на годината ще е готов за издаване. Той обожава музиката и това никога няма да се промени, но желанието му да бъде колкото се може по-зает вече отмина", казва източникът на изданието. 

По думите му Elton, който е омъжен за David Furnish и има двама синове на 11 и 13 години, ще продължи с професионалните си ангажименти, но е преключил с концертите и обикалянето по света, за да има повече време за семейството си. 

Elton John е издал общо 31 албума от началото на кариерата си през 60-те години на миналия век. Последният му запис е "The Lockdown Sessions" от 2021 г., в който си партнира със звезди като Miley Cyrus, Stevie Wonder, Nicki Minaj и Brandi Carlile. 

Същата година той издаде и хитовия си дует с Dua Lipa "Cold Heart" и завърши годината с коледна песен с Ed Sheeran - "Merry Christmas". През 2022 г. пусна колаборацията с Britney Spears "Hold Me Closer". 

Турнето на John включваше внушителните 330 концерта и завърши в Швеция миналия юли. Тогава той каза пред публиката, че някой ден отново може да има концерти, но като еднократни събития, а не цяло турне, защото иска да си почива повече и да прекарва повече време с близките си. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини