Elton John почете George Michael на последния си концерт във Великобритания

26 юни 2023
Elton John
Снимка от БГНЕС

Легендата на британската музика Elton John изнесе последния си концерт във Великобритания, част от мащабното му прощално турне. 

76-годишният музикант представи пред многохилядната публика на фестивала "Гластънбъри" двучасов сетлист, изпълнен с хитове, сред които "Bennie And The Jets", "Tiny Dancer", "Your Song" и "I'm Still Standing". 

"Много се радвам, че съм тук. Никога няма да забравя тази вечер", каза John на тълпата от около 120 000 души. 

Според BBC много хора в публиката са били облечени в костюми, наподобяващи някои от емблематичните визии на музиканта през годините. Концертът се състоя към края на турнето "Farewell Yellow Brick Road", което вече официално е най-печелившата музикална обиколка в историята с приходи от 887 милиона долара. 

След "Гластънбъри" остават още 7 концерта, последният в Стокхолм на 8-ми юли. 
   
Преди шоуто на фестивала имаше много слухове за това кои ще са специалните гости на John, като се говореше за Britney Spears, Dua Lipa и Harry Styles. 

В крайна сметка в това отношение публиката остана малко разочарована, защото най-голямата звезда, която сър Elton беше поканил, беше Brandon Flowers от The Killers, с когото изпълниха "Tiny Dancer". Докато на сцената двамата пееха телевизионните камери уловиха предложение за брак сред публиката. 

Към края на концерта Elton посвети песента си "Don't Let The Sun Go Down On Me" на покойния George Michael, "един от най-фантастичните певци, текстописци и артисти на Великобритания". 

"Той беше мой приятел, мое вдъхновение, и днес щеше да навърши 60 години - искам да посветя тази песен на него и на музиката, която той остави, която е прекрасна". 

Концертната кариера на Elton John в родната му Великобритания завърши с изпълнение на "Rocket Man" и заря. 

На място шоуто гледаха толкова много хора, че организаторите въведоха правило да има само правостоящи фенове, а според рейтингови агенции пред телевизорите са били над 7 милиона зрители. 

Сред публиката се открояваха Paul McCartney, Matt Smith, Kate Hudson, Jamie Oliver и Taron Egerton, който влезе в образа на Elton в биографичния филм "Рокетмен", както и режисьорът на лентата Dexter Fletcher.

Концертът на Elton John сложи край и на фестивала, в който хедлайнерски участия имаха също Arctic Monkeys, Guns N' Roses, Lana Del Rey, WizKid, Lizzo, Blondie и Cat Stevens.

Организаторите съобщиха, че събитието ще се завърне следващата година, като вече са ангажирани две известни дами за хедлайнери. 

Новини