Elton John стартира поредица класически концерти

Записите ще се излъчват всяка седмица с благородна цел

02 юли 2020
social
Снимка от facebook

Elton John започва излъчване на поредица с негови класически концерти. Началото ще бъде дадено с шоуто, което той е направил през 1976 г. в Единбург.

В продължение на шест седмици, считано от този петък (3-и юли), почитателите на британската легенда ще могат да гледат някои от най-добрите изпълнения в кариерата му в канала му в YouTube. Всяко излъчване е с продължителност два часа, като предстои да видим и концерти от Австралия, Италия, Бразилия, Ню Йорк и Турция. Поредицата ще насърчава даренията за фондацията за борба със СПИН на сър John, която оказва подкрепа и в битката с коронавирусната пандемия.

Elton John се възхити на група ученици

“Спешният фонд за борба с COVID-19 на моята фондация помага на партньорите на първа линия в подготовката и отговора им на пандемията и влиянието, което тя оказва върху превенцията на ХИВ и грижата за най-маргинализираните общности”, обяснява John. “Не можем да си позволим в тези времена да пренебрегваме тестването и лечението на ХИВ, защото в противен случай резултатите може да са катастрофални за 37,5 милиона души, които живеят с ХИВ. Затова съм много щастлив да свържа тази концертна серия с каузата на нашата фондация за спешни мерки срещу COVID”, казва още в изявлението си музикантът.

Концертът “Live at the Playhouse Theatre”, който ще се излъчи утре, е заснет като част от Фестивала на популярната музика в Единбург на 17 септември 1976 г. Той показва John на върха на славата, по времето, когато празнува първия си сингъл номер 1 във Великобритания - “Don’t Go Breaking My Heart”. Самостоятелното шоу на музиканта включва също изпълнения на “Rocket Man”, “Daniel” и “Bennie and the Jets”.  

Новини