"Eras Tour" на Taylor Swift идва в Европа!

20 юни 2023
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Taylor Swift обяви дати за турнето си "Eras" в Европа. Уловката е, че концертите са през лятото... на 2024 г. 

Общо 9 шоута са предвидени за градове във Великобритания. Има и кратка пауза в графика, която съвпада с последната вечер на "Гластънбъри". Това засили спекулациите, че мегазвездата ще заеме мястото си като хедлайнер на фестивала, което пропусна заради пандемията през 2020 г. 

Първата част от турнето на Swift събра рекордна публика в САЩ. А състезанието за билети беше толкова ожесточено, че блокира сайта на една от най-големите компании за продажба на пропуски за събития. Това пък предизвика огромен скандал, който стана причина дори за изслушване на представители на фирмата пред американски сенатори.

Swift от своя страна коментира, че за нея е било "мъчително" да гледа как хората отчаяно са се опитвали да си купят билет. Тя обясни, че от компанията са я уверили, че ще могат да се справят с огромното търсене. 

Засега не е ясно кога ще започне продажбата на пропуските за концертите в Европа, но феновете могат да регистрират интереса си в сайта на певицата. 

"Eras" е първото турне на Swift от 2018 г. Оттогава тя издаде 4 нови албума, включително наградения с "Грами" "Folklore".

По изчисления на Billboard приходите от 52-те дати в САЩ ще са в размер на 591 милиона долара. Тези концерти започнаха през март. Всеки е с продължителност три часа, а в сетлиста са подбрани 44 песни от цялата кариера на звездата. Освен хитове като "Shake It Off", "Love Story" и "Lover", Taylor изпълнява и по две песни, които са изненада за публиката и често за тях към нея на сцената се присъединяват други звезди.

Феновете с нетърпение чакаха датите за концерти извън САЩ и според графика шоуто ще мине през Азия и Австралия в началото на 2024 г., след което ще се премести в Европа от месец май. 

Новини