Няма да познаете кой е топ изпълнителят на годината на Billboard

22 ноември 2023
Swifty
Снимка от БГНЕС

Taylor Swift триумфира на върха на класацията на Billboard за най-изявен изпълнител на 2023 г., след като категорично доминира в чартовете за албуми и за сингли през годината, съобщи изданието.

При мъжете начело е кънтри звездата Morgan Wallen, който иначе заема второто място след Swift в общата класация за изпълнители.

Swift беше топ изпълнител също през 2015 г. и 2009 г. Забележително е, че тя се нарежда сред 10-те най-добри изпълнители в 14 от последните 16 години, включително последните шест поредни години.

През 2023 г. Swift регистрира 13 албума в седмичната класация на Billboard, включително два, които заемат първо място: изданието "Midnights" от 2022 г. и третия ѝ презаписан албум "Speak Now (Taylor's Version)" от настоящата година. 

В седмичната класация на Billboard за сингли Swift регистрира 44 песни през годината. В общата годишна класация за сингли тя фигурира под номерата 4 ("Аntі-Hero"), 18 ("Cruel Summer"), 27 ("Каrma", с участието на Ice Spice) и 32 ("Lavender Haze").

Swift е най-успешната изпълнителка за седма година, а Morgan Wallen е най-успешният изпълнител сред мъжете за първи път (№ 2 в общия списък на най-добри изпълнители). Той се класира с албума "One Thing at a Time", който прекара 16 непоследователни седмици на първо място в седмичната класация за албуми, и с хитовия сингъл "Last Night" от същия албум. 

Регионалната мексиканска група Fuerza Regida е топ дует/група за 2023 г. За първи път изпълнители, които записват предимно на испански език, постигат това постижение. Zach Bryan пък е най-добрият нов изпълнител за 2023 г. в класацията на Billboard.

Новини