Ето кой получи най-много номинации за "Златна малинка"

Претенденти за "Оскар" ще се "борят" и за антинаградите

23 януари 2023
Ana de Armas
Снимка от БГНЕС

Биографичният филм за Marilyn Monroe “Блондинка” получи най-много номинации, общо осем, за антинаградите “Златна малинка”. Комедията “Good Mourning” на рапъра и певец Machine Gun Kelly, следва със седем номинации. 

Двукратният носител на “Оскар” Tom Hanks получи три номинации, едната от тях за изпълнението си във филма “Елвис”. Лентата на Baz Lurhmann обаче е сред очакваните претенденти за големите категории при отличията на Американската киноакадемия. Продукцията се радва на популярност сред критиците и миналата седмица се сдоби с девет номинации за БАФТА - Британските награди за кино и телевизия. Актьорът в главната роля Austin Butler пък спечели статуетката “Златен глобус” за превъплъщението си в краля на рокендрола.

Hanks, който е в образа на полковник Tom Parker, е номиниран за “Малинка” в категорията за най-лош актьор в поддържаща роля. 

Много популярни актьори и актриси, обожавани от Холивуд, са печелили и “Златна малинка”, сред тях са Leonardo DiCaprio, Eddie Redmayne, Ben Affleck, Halle Berry и Sandra Bullock, както и Laurence Olivier, Al Pacino и Marlon Brando.

Организаторите на антинаградите ги описват като “грозния братовчед на Оскарите”. Те избират най-лошите според тях филми за годината и обявяват номинациите и печелившите в деня преди Академията. Тази година наградите “Оскар” ще бъдат раздадени на 11-и март, а номинациите очакваме утре. 

Игралната версия на “Пинокио” на Disney, отново с Hanks, има шест номинации. 

“Блондинка” с Ana de Armas в главната роля Златните малинки описват като “филм, който зрителите харесаха дори по-малко, отколкото критиците”. Освен за най-лош филм и сценарий, лентата е номинирана и за най-лош режисьор за Andrew Dominik. 

За участието си в “Good Mourning” Pete Davidson пък е номиниран в категорията за най-лош актьор в поддържаща роля. 

Миналата година в тази категория “победител” беше Jared Leto за ролята на Paolo Gucci в “Домът на Гучи”. Тази година вече е номиниран за най-лош актьор за пълния бокс-офис провал на Marvel “Морбиус”.  

Новини