Eurythmics се събраха отново

Annie Lennox и Dave Stewart бяха въведени в Залата на славата на рокендрола

06 ноември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Annie Lennox и Dave Stewart се събраха като Eurythmics в събота вечерта на церемонията за въвеждане на нови имена в Залата на славата на рокендрола. 

Двамата изпълниха песента от 1985 “Would I Lie to You?”, а Lennox изправи на крака публиката в “Microsoft Theater” с “Missionary Man” от 1986 г. Залата избухна от възторжени възгласи при звуците на емблематичната за Eurythmics песен “Sweet Dreams (Are Made of This)” от 1983 г. Lennox държеше бляскав бастун по време на изпълнението.

Eurythmics бяха активни между 1980 и 1990 г., като направиха големия си пробив именно със “Sweet Dreams (Are Made of This)”. Последваха хитове като “There Must Be an Angel (Playing With My Heart)”, “Thorn in My Side” и “Would I Lie to You?”. Дуетът се разпадна през 1990 г., когато Lennox стартира успешната си самостоятелна кариера, а Stewart стана един от популярните продуценти. 

През 1999 г. Stewart и Lennox събраха бандата за нов албум, озаглавен “Peace”, но той не постигна голям успех. 

От деветте имена, които бяха въведени в Залата в събота, само Eurythmics не са активни по някакъв начин. Дуото не е издавало нов албум след “Peace”, и макар Stewart и Lennox да имат добри отношения, двамата се събират на сцената само по специални поводи, сред които благотворителен концерт през 2019 г.   

Eurythmics за първи път отговаряха на критериите за въвеждане в Залата през 2007 г. и влязоха в списъка след третата си номинация. “Винаги е приятно да получим признание за усиления си труд и за всички песни, които сме издали и за всички места, на които сме свирили”, коментира Stewart през сп. Rolling Stone по-рано тази година, когато беше обявено, че групата е сред отличниците. “Понякога някак си забравяш всичко това, докато животът си тече, но се случва нещо такова и си казваш “Уау, за малко да се убия”. 

Lennox добави: “Говорихме за това и го приемаме като завършек на някакъв кръговрат. Странно е. Не очаквах да се чувствам така. Но нещата придобиват смисъл по някакъв откачен начин. Музикантът е амбициозно същество от самото начало. Имаш желание да изразиш нещо. Понякога си наясно какво е то. Понякога не. И тогава нещата ти се получават или не. Ако се получат, не винаги са точно както очакваш. И така нашето пътуване продължи десетилетие след десетилетие. През това време ни се случиха много неща в личен и в музикален план, които не бихме могли да очакваме”. 

 

 

 

Новини