Everything But the Girl пуснаха още една песен от новия си албум

15 март 2023
Everything But The Girl
Снимка от Facebook

Британското дуо Everything But the Girl пусна още една песен от предстоящия си нов албум. “Run a Red Light” е балада, продуцирана от Ben Watt. 

“Срещал съм много образи в годините ми по клубовете и написах тази песен за човека в края на нощта, който си мечтае, че неговият голям миг в живота е точно зад ъгъла. Песента е за цялото перчене и добри намерения, които прикриват уязвимостта”, обясни Watt замисъла на песента. 

Темата е пресъздадена и в клипа, режисиран от Charlie Di Placido, в който танцьорите Vanessa Pang и Samuel Caleb Baxter се движат в различните помещения на къща, докато в една от стаите се провежда клубно парти.

“Run a Red Light” е третата песен, която Everything but the Girl споделят от албума “Fuse”, който ще излезе на 21-и април. Преди това те пуснаха “Nothing Left to Lose” и “Caution to the Wind”. Колекцията ще първа за групата от 24 години. Последният им студиен запис “Tempermental” излезе през 1999 г.

Everything But the Girl започват работа по “Fuse” през март 2021 г. и записват в дома си, както и в студио във Великобритания с продуцента Bruno Ellingham. “Осъзнавахме напрежението, което неизбежно съпътства завръщането след толкова дълго отсъствие, затова се опитахме да подходим с игривост, без да сме сигурни за посоката и да се отдадем на творчеството”, разказва Tracey Thorn за новия албум. 

По време на отсъствието на Everything But the Girl от музикалната сцена Thorn и Watt, които са съпрузи, се занимаваха с други проекти, но все пак се случваше и да работят заедно. Вокалистката издава няколко солови албума и няколко мемоарни книги. Съпругът ѝ от своя страна управлява собствен музикален лейбъл и също издава няколко албума.

Новини