"Нова ера" започва за Rolling Stones след броени дни

01 септември 2023
Rolling Stones
Снимка от БГНЕС

Rolling Stones подхраниха слуховете за нов албум, като намекнаха за предстоящо съобщение. 

Рок легендите изглежда наистина скоро ще обявят 24-ия си албум, за който наскоро се заговори, че носи заглавието "Hackney Diamonds". 

Очаква се това да е първата им колекция с нова музика откакто през 2005 г. излезе "A Bigger Bang".

Днес Rolling Stones публикуваха в социалните мрежи видео с добавена реалност, в което парчета стъкло постепенно се събират и изграждат логото на групата - устни и език - над станцията на метрото в Ню Йорк на 59-та улица. В далечината пък се чува музика. 

Посланието към видеото е следното: 

“Нова ера на Stones настъпва по целия свят на 6-и септември. Присъединете се на hackneydiamonds.com ♪ #hackneydiamonds”.

На сайта hackneydiamonds.com има изображение на напукано стъкло и предупреждение "чупливо стъкло". С кликания с мишката то се начупва и разкрива отново логото на бандата. Появява се и таймер, който отчита времето до 6-и септември. 

Засега няма официално потвърждение, че тази "нова ера" за Stones е свързана с нов албум и турне, но такива са най-масовите предположения. 

За първи път слуховете за нова музика се появиха миналия месец, когато беше публикувана реклама в малък регионален вестник във Великобритания. Според информациите тя загатваше именно заглавието на следващия албум на групата. 

Новини