Гневът се надига в първия трейлър на "Дюн: Част втора"

03 май 2023
Dune
Снимка от Twitter

Втората част на адаптацията на "Дюн" на Denis Villeneuve ще се завърти в кината през есента. Днес феновете получиха достъп и до първия официален трейлър на дългоочакваната продукция.

 "Дюн: Част втора" ще продължи историята на Пол Атреидски (Timothée Chalamet), който живее в далечното бъдеще в едно междугалактическо феодално общество. След убийството на баща му в първия филм, младият херцог Пол е принуден да се бори за живота си на негостоприемната пустинна планета Аракис. В продължението той се опитва да отмъсти за семейството си, да си върне политическата власт и да намери своето място сред пустинните хора Свободните.

Zendaya е в ролята на Чани от Свободните, която в първия филм беше почти изцяло видение от сънищата на Пол. След като двамата най-после се срещнаха, техните отношения ще играят важна роля в продължението на историята. 

Florence Pugh се присъединява към актьорския състав като принцеса Ирулан, дъщерята на император Шадам IV (Christopher Walken), върховният владетел на галактиката, който започва да губи контрола над враждуващите фракции. Разрухата, която принцесата предсказва, се дължи до голяма степен на племенника на барон Харконен - опасният принц Фейд-Рота, в когото се превъплъщава Austin Butler.

Филмът ще излезе на голям екран на 3-ти ноември.

Новини