Denis Villeneuve започва работа по третия "Дюн"

05 април 2024
Denis Villeneuve
Снимка от БГНЕС

След успеха в боксофиса на "Дюн: Част втора", Denis Villeneuve изглежда ще има възможност да продължи да изследва богатата вселена на поредицата "Дюн" на Франк Хърбърт.

Режисьорът ще си партнира отново със студиото Legendary, за да създаде трети филм от франчайза, съобщава Variety.

Не е ясно точно кой от романите Villeneuve може да адаптира за третия филм или дали няма да смеси множество елементи от различни части на обширния изходен материал.

Villeneuve си изгради солидна репутация на пионер в киното с работата си върху "Дюн", както и с обичания от критиците "Блейд Рънър 2049" (2017 г.), новаторската научно-фантастична драма "Първи контакт" (2016 г.) и всепризнатите криминални драми "Сикарио" (2015 г.) и "Затворници" (2013 г.).

По всичко изглежда, че Villeneuve ще насочи уникалната си визия за създаване на филми и към адаптирането на новата книга на Ани Якобсен "Ядрена война: Сценарий", която излезе на пазара през март и обяснява с мъчителни подробности какво може и вероятно ще се случи в случай на съвременна ядрена война, както и какви ще са последствията. Legendary придоби правата за филмиране на книгата и Villeneuve преговаря, за да продуцира и вероятно да режисира лентата.

"Дюн: Част втора" излезе по кината на 1 март и се превърна в най-печелившия филм до момента за годината със световни приходи от 630 милиона долара и впечатляващ рейтинг от 93 процента в сайта Rotten Tomatoes.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини