Годината на Дракона - кои известни личности са родени под знака му

11 Февруари 2024
Китайска нова година
Снимка от БГНЕС

С новолунието на 10 февруари започна Китайската нова година - Годината на Дървения (или зеления) дракон, която ще завърши на 28 януари 2025 г.

Стотици милиони хора започнаха 15-дневното честване на Лунната нова година, отбелязвано с множество червени хартиени ленти, китайски фенери и знамена, украсяващи домовете и предприятията. Празникът, известен още като Пролетен фестивал, отбелязва настъпването на пролетта и началото на новата година по лунния календар.

Сред животните от китайския зодиак Драконът е единственото въображаемо животно и символизира сила, благородство, чест, късмет.

Дървото е свързвано със спокойствие, благонадеждност, растеж и развитие.

Комбинацията носи изобилие, подобрение и еволюция спрямо миналото - смята се, че този период е добър за начало на нещо ново и полагане на основата за дълготраен успех.

Затова и дървеният дракон не страда от прекомерната горделивост или арогантност на другите години под този знак - той преуспява от своето смирение и склонност да се вслушва в съветите на доверени хора.

Смята се, че Годината на Дървения дракон ще бъде добро време за лидери с визия, иноватори, и хора, способни да решават проблеми.

Известни личности под знака на дракона са: Робин Уилямс, Кортни Кокс, Сандра Бълок, Салвадор Дали, Зигмунд Фройд, Жана Дарк, Том Джоунс, Джон Ленън.  

Новини