"Домът на дракона" получи зелена светлина за втори сезон

Междувременно първият епизод стана обект на критики заради брутална сцена с раждане

27 август 2022
social
Снимка от кадър YouTube

"Домът на дракона" получи зелена светлина за втори сезон. 

Първият епизод на новата поредица, предистория на “Игра на тронове”, излезе миналата неделя и само ден по-късно стана ясно, че са го гледали почти 10 милиона зрители в САЩ, което е най-голямата аудитория за нов сериал в историята на стрийминг услугата, която го разпространява. 

"Повече от горди сме от постигнатото от целия екип на "Домът на дракона" с първия сезон. Не можем да бъдем по-ентусиазирани от идеята да продължим епичната сага за династията Таргериан с втори сезон", съобщи програмният вицепрезидент на платформата Francesca Orsi. 

Три години след края на "Игра на тронове" феновете очакваха с нетърпение старта на новия сериал, чието действие се развива 200 години по-рано и разказва историята на членовете на династията Таргериан, техните 17 дракона и борбата за власт над Железния трон. 

Първият сезон има 10 епизода, всеки от които според Variety струва малко под 20 милиона долара. 

Междувременно стартът не се размина без критики, а причината е брутална сцена с раждане. В нея крал Визерис Таргериан дава позволение на дворцовия лекар да извърши цезарово сечение на бременната му съпруга Аема, докато тя е в съзнание. Кървавата "операция" завършва със смъртта на родилката и бебето.

Режисьорът Miguel Sapochnik обясни пред медии, че се е консултирал с много жени преди да реши да включи сцената, но много хора в социалните мрежи и различни организации изразиха възмущението си. Според тях е трябвало да има предупреждение за зрителите, че следват брутални кадри, които могат да предизвикат психична травма.

Новини