Green Day продават затворническата снимка на Тръмп с благотворителна цел

27 август 2023
Donald Trump
Снимка от БГНЕС

Първата затворническа снимка на американски президент беше направена в четвъртък. По-малко от две седмици след като Доналд Тръмп беше обвинен в престъпление за четвърти път, бившият президент се предаде на властите в Джорджия - където беше арестуван, задържан и снимката му беше направена като част от обработката му.

Докато Тръмп вече е зает да търгува с изображението си върху тениски и чаши за кафе, пънк триото Green Day реши да използва историческото изображение за добра кауза. Групата, която засегна темата за Джордж Буш и войната в Ирак в албума "American Idiot" от 2004 г., продава своя собствена брандирана стока с подобие на обложката за албума им "Nimrod", но със снимкмата на Тръмп, като лицето му е покрито със заглавието. 

Тениската, която бандата рекламира като „най-добрата на Nimrod“, ще се предлага само в рамките на 72 часа, а цената е 35 долара. Приходите ще бъдат в полза на "Greater Good Music" - благотворителна организация, която помага на засегнатите от пожарите на хавайския остров Мауи.
 

 

Новини