Harrison Ford влиза в киновселената на Marvel

Актьорът ще замести покойния си колега William Hurt 

18 октомври 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Harrison Ford се присъединява към киновселената на Marvel. Легендарният актьор ще замести покойния си колега William Hurt в ролята на генерал Тадеус “Тъндърболт” Рос във филма “Капитан Америка: Нов световен ред”, който се очаква да излезе през 2024 г. 

Anthony Mackie наследи костюма на първия Отмъстител след оттеглянето на Chris Evans. Сюжетът на новата продукция ще следва събитията от сериала “Соколът и Зимният войник”. 

Преди да стане част от света на супергероите на Marvel Harrison Ford ще се завърне за последно в образа на Индиана Джоунс в петия филм от франчайза през юни следващата година. 

Според информацията на Variety обаче на този етап няма планове Ford да участва в “Тъндърболтс” - филм за екип лоши супергерои, който се очаква да излезе след “Капитан Америка 4”. 

Hurt за първи път изигра Рос в “Невероятният Хълк” от 2008 г. - генерал от американската армия, който играе водеща роля в превръщането на учения Брус Банър (тогава в образа е Edward Norton) в Хълк. Героят се появява отново в “Капитан Америка: Войната на героите” от 2016 г., вече като американски държавен секретар. Следват епизодични участия в “Отмъстителите: Война без край” и “Отмъстителите: Краят”. Hurt за последно влиза в образа на Рос през 2021 г. във филма “Черната вдовица”. 

Ford има сериозен опит с участието в популярни филмови поредици. 80-годишният актьор е известен с ролите си в “Междузвездни войни”, “Индиана Джоунс” и “Джак Райън”. Като Индиана Джоунс ще го гледаме отново в петия филм от франчайза през юни 2023 г.

 

Новини