Harry Styles посвети награда на жените изпълнителки

12 Февруари 2023
Harry Styles
Снимка от БГНЕС

Harry Styles каза, че осъзнава привилегиите си, след като прие наградата за “Изпълнител на годината” на церемонията на наградите БРИТ в Лондон.

Думите му бяха в отговор на критиките за речта му на наградите “Грами”, когато спечели в категорията за албум на годината. На събитието в Лос Анджелис британският изпълнител каза: “неща като това не се случват често на хора като мен”. Изказването му предизвика негативни коментари на потребители в социалните мрежи, които посочиха, че той е бял мъж, което винаги го поставя в привилегирована позиция. Гневът беше предизвикан и от факта, че за пореден път Beyonce не спечели в категорията. 

Сега Styles каза от сцената в Лондон: “Искам да започна с благодарност към семейството ми. Те са най-подкрепящото, разбиращо, търпеливо, обичащо семейство, което бих могъл да си пожелая. Искам да благодаря на майка ми за това, че ме записа за “X Factor”, без да ме попита, защото буквално нямаше да съм тук без теб. Искам да благодаря на Niall, Louis, Liam и Zayn, защото без вас също нямаше да съм тук. Благодаря ви много. Наистина съм много благодарен за това и напълно осъзнавам преимуществото, което имам тук тази вечер, затова тази награда е за Rina, Charli, Florence, Mabel и Becky”. 

Изказването му беше реакция и на обстоятелството, че в превърната в полово неутрална категория за изпълнител на годината бяха номинирани само мъже. Това предизвика недоволство както сред феновете, така и сред звездите.

Styles откри церемонията на наградите БРИТ с изпълнение на своя хит “Аs It Was”. По-късно той спечели статуетките за поп / R&B изпълнител, песен и албум на годината. 

Новини