За втора поредна година наградите БРИТ ще бъдат в събота

27 септември 2023
Harry Styles
Снимка от БГНЕС

Съобщиха кога ще бъдат раздадени следващите Британски музикални награди (БРИТ). Церемонията през 2024 г. ще се проведе на 2-ри март в Лондон, три седмици по-късно спрямо тазгодишното издание, което беше на 11-и февруари. 

Това ще бъде втората година в историята на наградите, в която те ще бъдат връчени на победителите в събота.

Тази година водещ за втори път беше комикът Mo Gilligan, а Harry Styles обра статуетките във всички 4 категории, в които беше номиниран - за британски албум на годината и за песен (“As It Was”), както и за британски артист на годината и за най-добро поп/ар-енд-би изпълнение. “Harry’s House” спечели британския трофей шест дни, след като спечели “Грами” за албум на годината. Последният път, когато един албум спечели и британската, и американската награда в категорията, беше през 2016 г. Тогава това постигна “25” на Adele. А последният път, когато мъж успя да вземе статуетките от двете церемонии беше през 1986 г., когато това направи Phil Collins с “No Jacket Required”.

Wet Leg и Beyoncé спечелиха по две БРИТ награди на шоуто, което включваше изпълнения на живо от Styles, Wet Leg, Sam Smith & Kim Petras, Stormzy и Cat Burns. Церемонията отбеляза и най-високия си зрителски рейтинг за последните три години, като е било гледано от почти 4 милиона души пред малкия екран. 

Новини