Helen Mirren разкъса речта си, написана от ИИ

18 Февруари 2024
Helen Mirren
Снимка от БГНЕС

Helen Mirren разкъса на парчета реч, написана от изкуствен интелект (ИИ). 

Тази седмица актрисата получи награда за цялостно творчество от независимата културна организация "American Cinematheque", базирана в Лос Анджелис. Отличието ѝ връчи нейният колега от филма "Брегът на комарите" и сериала "1923 г." Harrison Ford. Очаквано, Mirren трябваше да произнесе реч и започна да чете от подготвен лист.

“Дами и господа, драги гости и скъпи приятели, за мен е огромна чест да стоя пред вас днес, за да приема тази изключителна награда. Да получа признание за цял живот, отдаден на изкуството на актьорството е привилегия, която не може да се опише с думи", издекламира актрисата с драматичен тон. “На първо място, искам да изразя сърдечната си благодарност към индустрията и личностите, които ме подкрепяха по време на това невероятно пътуване. Това беше живот изпълнен със страст, предизвикателства и преди всичко с непоколебима любов към изкуството за разказване на истории". 

Тук Mirren спря речта си и каза: 

"И това беше написано от ИИ". 

И накъса листа с речта на парченца, а после ги изхвърли на пода под аплодисментите и възгласите на присъстващите в залата. 

След тази сцена носителката на "Оскар" си спомни някои любими моменти от работата си с режисьори и кинозвезди, включително James Mason, John Boorman, Peter O’Toole, Bob Hoskins, Ford, Bruce Willis, Vin Diesel, Ken Russell, Al Pacino, Ryan Reynolds и Will Smith, когато тя подчертано нарече "наистина страхотен човек". 

Mirren си спомни и за това как спечели "Оскар" за ролята си на кралица Елизабет II в “Кралицата” и каза, че тогава си е помислила "Оттук нататък има само един път и той е нагоре".

Magic - Музиката, която обичаш

Новини