И Justin Bieber продава правата над музиката си

Купувачът вече сключи подобна сделка с Justin Timberlake

22 декември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Justin Bieber е на път да финализира сделка за продажбата на правата върху целия му музикален каталог за сумата от близо 200 милиона долара. 

Според в. “Wall Street Journal” Bieber ще продаде правата на компанията Hipgnosis Songs Capital. Ако преговорите завършат успешно, това ще бъде най-голямата сделка за придобиване на музикални права в нейната история. 

Предполага се, че договорът покрива пълния музикален каталог на канадския певец, включително шестте му албума, както и отделни сингли и колаборации. 

Hipgnosis е компанията, която по-рано тази година купи правата над музиката на Justin Timberlake за 100 милиона долара.

Междувременно стана ясно, че известна модна марка за конфекция е спряла от продажба колекция със снимки и името на 28-годишния изпълнител, след като той се оплака в социалните мрежи. В понеделник Bieber съобщи, че компанията е пуснала на пазара дрехи и аксесоари без неговото разрешение и одобрение. Той нарече артикулите “боклук” в публикацията си в Instagram Stories и призова феновете да не ги купуват. 

В изявление пред Page Six от веригата магазини заявиха, че са следвали всички законови процедури за подобно партньорство, но от уважение към звездата изтеглят от щандовете си колекцията. Тя беше свалена и от сайта на марката. 

Bieber от своя страна продава собствена брандирана колекция на своя официален сайт, посветена на последния му албум “Justice”.

 

Новини