Rolling Stones няма да продават правата над музиката си

Според Keith Richards подобна стъпка е знак, че остаряваш

16 март 2022
social
Снимка от БТА

През последните две години много големи музиканти решиха да продадат правата върху издаването на музиката си на различни компании в областта. Сред тях са Bob Dylan, Bruce Springsteen, Jack Antonoff и Stevie Nicks. 

Rolling Stones обаче нямат намерение да предприемат подобна стъпка, поне не и в близко бъдеще. Това коментира Keith Richards в интервю за американската телевизия CBS. 

“С Mick не сме говорили сериозно по въпроса. Не знам дали сме готови да продадем каталога си. Вероятно ще го отложим във времето, за да добавим още материал в него. Тази работа с продажбата на каталога… това е знак, че остаряваш”, казва Richards. 

Той сподели също, че смъртта на Charlie Watts миналата година е била голяма изненада за него: “Мисля, че той се опитваше да пази в тайна здравето си миналата година. Беше голям шок. Имаше тежък период с рака година или две по-рано, но тогава го победи. Просто му се падна два пъти много лош късмет, благословена да е душата му”. 

Richards заяви, че с колегите му са обмисляли да отменят турнето си миналата година след загубата на Watts: “Според мен Charlie искаше да продължим. Той искаше турнето да се случи. Това беше усещането ми след последния ми разговор с него”. 

Stones не са издавали албум с нови песни от 2005 г., когато излезе “A Bigger Bang”, но Richards каза, че работят в тази посока: “Работихме с Mick миналата седмица, и със Steve (барабанистът Steve Jordan), и написахме осем или девет нови парчета, което си е доста по нашите стандарти”.

Rolling Stones празнуват 60 години с концерти в Европа

По-рано тази седмица ветераните обявиха европейско турне, с което ще отбележат 60-годишния си юбилей. Richards пък съобщи, че ще пусне луксозно издание на соловия си албум от 1992 г. “Main Offender” тази седмица.

 

Новини