The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Iron Maiden с подробности за турнето си
Iron Maiden с подробности за турнето си
Снимка: БГНЕС
Iron Maiden с подробности за турнето си Петък, 07.10.2022 г., 09:32 ч. Те обявиха множество дати за концерти през 2023 г.

Iron Maiden обявиха множество дати за концерти през 2023 г. като част от световното им турне "The Future Past Tour", предаде „Контактмюзик”. Брус Дикинсън и компания ще изпълнят песни от последния албум на метъл титаните "Senjutsu", бижуто от 1986 г. "Somewhere In Time", както и всички класики.

Басистът на групата Стив Харис заяви:

"След излизането на последния ни албум "Senjutsu" обновихме малко настоящото турне Legacy of the Beast Tour, като открихме шоуто с първите 3 песни от него, на сцената на Японския дворец. Тъй като няма много смисъл да повтаряме това за турнето на албума "Senjutsu", помислихме за други варианти и решихме да се върнем към "Somewhere In Time", тъй като това турне не присъстваше в различните ретроспективни турнета през годините. Те се основаваха на концертните ни клипове от 80-те години и за съжаление не сме заснели това турне (вината е на мениджъра!!). През годините имахме много молби от феновете за много от песните в него, така че сега ще ги изсвирим, плюс, разбира се, няколко други, които знаем, че ще ви харесат! Също така ще бъде особено удовлетворяващо най-накрая да свирим някои от по-епичните парчета от Senjutsu, чакахме ги дълго! 2023 г. ще бъде вълнуваща и ние наистина очакваме с нетърпение да видим отново всички в Обединеното кралство, Ирландия и из Европа".

Мениджърът им, Род Смолууд, добави:

"Тази комбинация от двата албума според нас е много вълнуваща. Знаем, че феновете искат да чуят тези епични парчета от Senjutsu за първи път на живо и смятаме, че като го комбинираме с емблематичен албум като Somewhere In Time, това ще направи турнето наистина специално: както за стари, така и за нови фенове".

Източник: БГНЕС

Коментари