Kesha разкрива мрачната си страна в нов албум

26 април 2023
Kesha
Снимка от Twitter

Kesha съобщи, че ще издаде албум със заглавие "Gag Order" ("заповед за мълчание", може да се издаде от съд или правителство, за да не бъде разкривана информация публично; изразът може да бъде използван и в частни или професионални отношения). 

Колекцията ще излезе на 19-и май и ще бъде пета в дискографията на Kesha, след "High Road" от 2020 г. Новата музика ще покаже на феновете "интроспективната и по-сурова страна на певицата".

Според информацията албумът ще преведе слушателя "дълбоко през мрака на човешката психика" и ще създаде в него "усещането за пречистваща светлина, когато най-после достигне повърхността".

Продуциран от Rick Rubin, "Gag Order" маркира и отклонението на Kesha от поп жанра към пост-поп посока, както тя самата се изразява, в която ще засегне теми като изолацията, преоткриването на себе си и увереността.

“Без мрак няма светлина. Най-после ще пусна моя мрак да види светлината", казва певицата и добавя "Не мога да се боря с истината, че този живот е труден и болезнен. Такъв е за всички". 

Kesha отбелязва също, че “артистът не съществува, за да прави другите щастливи":

"Вярвам, че артистът дава глас, движение, цвят на емоциите, които всички изпитваме. На хубавите емоции, но и на невъобразимо нещастните". 

Два сингъла от албума - "Eat The Acid" и "Fine Line" - ще бъдат издадени този петък. 
 

Макар да не се споменава специално, се предполага, че заглавието "Gag Order" е свързано със съдебната битка на Kesha с нейния продуцент Lukasz “Dr. Luke” Gottwald. През 2014 г. тя заведе дело срещу него за физически, сексуален и емоционален тормоз. Dr. Luke отрече всички обвинения и на свой ред заведе дело срещу Kesha за клевета и нарушаване на договора. Процесът е насрочен за 26-и юли.

Новини