Кои са най-популярните електронни спортове за залагане в Winbet

Най-популярните електронни спортове се разделят в две коренно различни категории.

01 април 2021
social

Най-популярните електронни спортове се разделят в две коренно различни категории. Първата включва традиционните е-спортс и по-точно така наречената „голяма тройка“: League of Legends, Dota 2 и Counter-Strike: Global Offensive. И трите имат над 10 годишна история с организирането на професионални турнири, най-големите от които, раздават като награди десетки милиони долари. За щастие, може да залагате на всички мачове от тях дори и в България, а Winbet бонус за електронни спортове може да дава значително по-голям шанс за успех.

Всяка от изброените по-горе игра има стабилна фен база от луди играчи, които харчат милиони долари за да гледат на живо най-добрите играчи в света. Естествено, за да се поддържа нивото на заинтересованост, производителите им отделят големи ресурси в разработването на нови модификации и версии на игрите. League of Legends е дело на известното студио Riot Games. Другите две заглавия пък са част от портфолиото на Valve.

Втората група игри, привличащи вниманието на залагащите, е тази на спортните симулатори. В нея са включени Madden (Американски футбол), FIFA (футбол) и NBA2K (баскетбол). Този тип игра натрупа изключителна популярност по време на първия локдаун, когато почти всички големи европейски първенства бяха отложени, а спортните фенове трябваше да пренасочат огромната си страст към нещо друго.

Тези игри имат договори, които им позволяват да използват отборите и лицата на играчите от реалните спортни лиги. Почти 100% от по-младите фенове на спорта, играят някоя от тези игри или пък гледат стриймове, в който професионалистите се изправят един срещу друг. Спортните знаменитости също обичат да разпускат с подобни симулатори и не пропускат да уведомят, огромната си фен база от социалните време, за това си хоби.

Споменатите в горните редове игри са най-популярните, но далеч не единствените, които намират място в тиражите на световните букмейкъри. Ето и списък с други заглавия, които също привличат вниманието на залагащите:

  • Overwatch – двата тима се изправят в класически шуутър (със стрелба) битки 6 на 6. Играта е движена от Blizzard, които организират огромен брой турнири, в стила на NFL или
  • Call of Duty – друго популярно заглавие от Играта е известна с уникалната си сингъл плейър история, но мултиплейър битките също представляват сериозен интерес за зрителите.
  • Valorant – играта е подобна на CS:GO, а дизайнът е дело на Сравнително ново заглавие, което обещава да „отхапе“ от пазара на Counter-Strike.
  • Starcraft 2 – Един от най-старите електронни спортове и първият, който се радва на телевизионно излъчване.
  • Hearthstone - Въпреки, че не успя да набере очакваната популярност, играта с карти на Blizzard натрупа вярна фен маса, а състезателната и природа я превърна в доста интересен е-спорт.
  • PUBG – първото заглавие от модерните „battle royale” игри.

 

Кое е толкова вълнуващо при електронните спортове

Те са сравнително нови, но вече се наложиха при различните букмейкъри. Това, което ги отличава от стандартните възможности за спортни залози, е честата промяна в предпочитанията на феновете. Букмейкърите трябва да са постоянно на щрек за нови заглавия, които страшно бързо „изсмукват“ фен базата на по-старите игри.

Електронните спортове са сравнително нова медия, където тенденциите се сменят непрестанно.

Залагащите на е-спортс често не се ограничават само с едно заглавие, а следят новините около няколко различни игри.

Трябва да знаете, че професионалните отбори често смеят своя състав, което прави статистиката от предишни събития неизползваема. Специализирането в една игра отнема години упорита работа, което означава, че шампионът по FIFA не е автоматично добър на NBA. Дори може да не е толкова добър при следващото издание на FIFA, тъй като новите механики могат да доведат до пренареждане на силите.

Внимавайте и при излизането на нов пач. Всяка промяна води до ребалансиране на съответната игра, което също може да направи сериозна разлика. Последното важи с особена сила за игри, от типа на Dota 2 и League of Legends.

"Агенция Атлантик" ЕООД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

 

Новини