Kylie Minogue ще получи БРИТ за глобална икона

13 Февруари 2024
Kylie Minogue
Снимка от БГНЕС

Световната поп звезда Kylie Minogue ще получи специалната награда БРИТ за глобална икона на тазгодишната церемония. Отличието е признание за влиянието на австралийската певица в световната и в частност в британската музика в продължение на 5 десетилетия. 

Kylie е номинирана също в категорията за международен изпълнител заедно с Taylor Swift, Olivia Rodrigo и Lana Del Rey.

Minogue официално е и в списъка на звездите, които ще имат музикални изпълнения на сцената на наградите, заедно с Dua Lipa и Raye.

"Великобритания винаги е била дом за мен и затова наградите БРИТ имат специално място в сърцето ми. Имам прекрасни спомени от церемонията през годините и нямам търпение отново да бъда на сцената на БРИТ", сподели певицата.

"Глобална икона" е най-високото отличие на церемонията, което се връчва само на "наистина изключителни артисти". През 2021 г. Taylor Swift стана първата жена, получила наградата. Сред предишните носители са Elton John, David Bowie и Robbie Williams.

Kylie има три статуетки БРИТ и е продала над 80 милиона записа по света. В актива ѝ са също 9 албума номер 1 във Великобритания и 7 сингъла начело на британската класация.

По-рано този месец австралийската поп икона спечели "Грами" за поп ден запис на годината за вайръл хита си от лятото "Padam Padam"

Other artists to be nominated for this year's Brit awards include The Rolling Stones, Little Simz and Arlo Parks.

Най-много номинации за наградите БРИТ тази година получи певицата Raye. Тя ще се бори за отличие в 7 категории (рекорд за един изпълнител в една година), включително за албум, нов артист и изпълнител на годината. Две нейни песни са номинирани за най-добра песен. 

Тази година категорията "Артист на годината" беше разширена от 5 на 10 места след критиките от миналата година, че всички номинирани са мъже. 

Наградите БРИТ ще бъдат връчени на 2 март. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини