Lenny Kravitz вече е звезда и на Алеята на славата

13 март 2024
Lenny Kravitz
Снимка от БГНЕС

Lenny Kravitz получи своята звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Във вторник 59-годишният музикант беше почетен с 2774-ата звезда, която се намира пред историческата Capitol Records Tower в Лос Анджелис. Като част от церемонията единственото дете на Lenny, Zoë Kravitz, държа реч за своя известен баща пред събралото се множество. Тя не пропусна възможността да се пощегува с неговите прозрачни ризи.

"Lenny Kravitz, имам удоволствието да те познавам отдавна и трябва да кажа, че да бъда твоя дъщеря е едно от големите приключения в живота ми. Тъй като ти си бил толкова млад, когато съм се родила, ние на практика израснахме заедно", започна Zoë. 

Lenny е на 24 години, когато днес вече бившата му съпруга Lisa Bonet ражда Zoë. Това се случва на 1 декември 1988 г.

"Минали сме през много неща. Видели сме много. Аз съм видяла много. Станах свидетелка на това как се променяш по прекрасни начини. Видях и как остана същият, когато става дума за най-важните неща. Видях как се грижиш за хората, които обичаш. Видях колко невероятно отдаден си на своето изкуство... Но най-вече виждах през твоите ризи", пошегува се тя. 

"Според моя татко, ако зърната ти не се виждат, значи това не е риза. И разбира се, малко ме беше срам, когато идваше да ме прибереш от училище като бях дете, но трябва да кажа, че към днешна дата вече те уважавам за това", продължи Zoë. "Наистина ти стои добре. Твоята връзка с тези ризи вероятно е най-дългата в живота ти и работи".

Извън шегата Zoë подчерта, че страхотното излъчване на Lenny не идва от слънчевите му очила, нито от кожените дрехи и прозрачните ризи, а се дължи на това, че той наистина обича живота и всичко, което е прави, е израз на тази любов. Тя добави и, че неговите покойни родители Roxie Roker и Sy Kravitz са били много горди с него и със сигурност и днес продължават да се гордеят с мъжа и артиста, в които синът им се е превърнал. 

"Поздравления, ти си звезда", завърши речта си дъщерята на Kravitz. 

Накрая двамата се прегърнаха и той ѝ прошепна "Това беше красиво"

Самият Lenny също каза няколко думи преди края на церемонията. 

"Преместих се от Ню Йорк в Лос Анджелис, когато бях на 11 години, и ако Norman Lear не беше завел майка ми да участва в поредицата "Семейство Джеферсън", сега вероятно нямаше да съм тук. Но Лос Анджелис беше мястото, където като наивен тийнейджър на 15 години реших да напусна дома си и да науча чрез решителността и добрината на непознати, че улиците и хората в Ел Ей ще бъдат моето музикално, творческо и житейско образование. Винаги ще съм благодарен на този град за това".

След като благодари на екипа и на близките си хора, Lenny завърши речта си с думите:

"Благодаря ви за това и нека любовта да владее света".

На церемонията по откриване на звездата на Lenny Kravitz присъства и годеникът на Zoë, актьорът Channing Tatum.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини