Liam Gallagher издаде песен с китариста на Stone Roses

05 януари 2024
Liam Gallagher
Снимка от БГНЕС

Liam Gallagher и китаристът на Stone Roses John Squire представиха съвместния сингъл „Just Another Rainbow“. Песента бележи първото сътрудничество на музикантите от Манчестър, като през 2024 г. предстои още нова музика.

“Just Another Rainbow” е продуциран от Greg Kurstin по време на триседмична звукозаписна сесия в Лос Анджелис. Kurstin също свири на бас в песента, която включва Joey Waronker на барабани. 

„Мисля, че John е най-добрият автор на песни“, каза Gallagher в изявление. „Всички винаги го хвалят като китарист, но той е и топ автор на песни, човече, няма съмнение в това по мое мнение. Няма достатъчно музика от него, независимо дали е с Roses или самостоятелно. Хубаво е да го видя отново да пише песни и то толкова добри”.

„За мен най-очевидният поглед върху „Just Another Rainbow“ е, че става дума за разочарование и чувството е, че никога не получаваш това, което наистина искаш“, добави Squire . „Но не обичам да обяснявам песните, мисля, че това е привилегия на слушателя, те са каквото искате да бъдат. За мен това също е една от най-въодушевяващите песни, които сме правили заедно, което е странно”.

Въпреки че Gallagher и Squire никога преди не са работили заедно, те се срещат за първи път през 1989 г., когато като 16-годишен Liam присъства на шоу на Stone Roses, което той описва в прессъобщението като „променящо живота“. По-късно дуото написва „Love Me and Leave Me“ за групата на Squire Seahorses, които бяха на турне с Oasis. През 2022 г. Squire се присъедини към Gallagher на сцената в Knebworth Park за „Champagne Supernova“ и те започнаха да обсъждат сътрудничество.

Gallagher наскоро обяви серия от концерти във Великобритания за 2024 г., наречена "Definitely Maybe 30 Years", в чест на годишнината от емблематичния дебютен албум на Oasis.

Новини