Madonna има над 40 песни за старта на турнето си в събота

12 октомври 2023
Madonna
Снимка от instagram.com/madonna

Предстоящото турне „Celebration“ на Madonna ще включва „над 40 песни“ и няма да включва група на сцената. 

Кралицата на поп музиката се очаква да започне британския и европейския етап от турнето си, с което празнува 40-годишната си кариера, с концерт в Лондон тази събота (14-и октомври).

Преди първото шоу музикалният директор на Madonna, Stuart Price, говори пред BBC News за това какво могат да очакват феновете. Той описа поредицата от дати като „документален филм за монументалната ѝ кариера“, който ще покаже повече от 40 песни от каталога на звездата.
 

„Най-големият хит не е задължително да е песен. Може да е гардероб, може да е видеоклип или изявление“, обясни Price, който продуцира албума на Madonna от 2005 г. „Confessions On A Dance Floor“.

Турнето „Celebration“ ще използва оригиналните записи на певицата, а група на живо на сцената няма да има за първи път от началото на кариерата на Madonna.

„Има музиканти на живо, които свирят в различни части на шоуто“, каза Price. „Но това, което осъзнахме, е, че оригиналните записи са нашите звезди. Тези неща не могат да бъдат възпроизведени и не могат да бъдат пресъздадени, така че решихме просто да приемем това".

Той продължи:

„При Madonna всичко винаги е свързано с промяна на контекста на нещата, намиране на начини да се предадат силни оригинални послания и да се види как те резонират в ерата, в която се намираме сега. Много от силните моменти [в това шоу] са свързани с това, когато музиката се пресича с нещо, през което обществото преминава, особено нещо емоционално, като кризата със СПИН. Тези моменти са невероятно силни”.

Price също потвърди, че Madonna се е върнала с пълна сила, след като беше приета в интензивно отделение със сериозна бактериална инфекция през лятото. Страхът за здравето принуди звездата да отложи северноамериканския етап от турнето, с който то трябваше да започне.

„Човекът, който ще излезе на сцената, изглежда невероятно, звучи невероятно, пее невероятно“, обясни Price и добави, че певицата има „много големи очаквания за това колко упорита работа хората ще вложат в нещо“.

В интервюто Price говори и за „голямото предизвикателство“ да съставиш сетлист за турнето. Преди това продуцентът е бил музикален директор на Madonna на нейното „Drought World Tour“ (2001), „Re-Invention World Tour“ (2004) и „Confessions Tour“ (2006).

Междувременно се появиха слухове, че Madonna е сред хедлайнерите на фестивала Гластънбъри за следващата година. Спекулациите идват, след като съорганизаторката Emily Eavis каза, че по-рано тази година са ангажирали една от двете жени, които ще бъдат сред водещите имена в програмата на събитието следващото лято.

Новини