Madonna изнесе последния си концерт в Европа

07 декември 2023
Madonna
Снимка от БГНЕС

Madonna изнесе последния си концерт от европейската част на турнето си "Celebration" в сряда вечерта в Лондон в залата The O2. По време на шоуто тя е поканила дизайнерката Stella McCartney на сцената. 

Говорител на звездата разкри, че тя е пътувала до мястото на срещата си с публиката с лондонското метро. А на сцената се отдала на носталгични спомени. 

“Лондон, мили Боже, това е последното ни шоу”, заявила Madonna пред феновете, докато си пийвала бира и представяла песента "Burning Up". “Какво идеално място да завършим тази част от турнето. Някак съм изненадана, че стигнахме дотук; времето мина неусетно, нали? Нали знаете какво казват за времето: то е кучка, която ще ви прецака всеки път. Да, знаете това клише. Добри са, затова са клишета. Както и да е, не бих могла да си помисля за подходящо място да завършим европейската част от турнето. Много съм благодарна, че все още имам крак след турнето. Идея нямате какво преживях, но ще говорим за това друг път". 

По време на концертите си Madonna канеше различни знаменитости като жури, за да оценяват изпълненията на нейните танцьори по време на изпълнението на хита "Vogue". Сред тях бяха Donatella Versace, Jean Paul Gaultier, Diplo и FKA Twigs, а на шоуто в Лондон към певицата се присъедини Stella McCartney.

Освен че отдаде почит на Prince, Michael Jackson, Sinead O’Connor, David Bowie и на жертвите на СПИН, поп кралицата се придържаше към познатия от предишните ѝ концерти сетлист. На сцената имаше мащабна театрална продукция и визуализации, посветени на нейния живот, кариера и разнообразие от медийни заглавия, които показваха нейната устойчивост във времето и това как "най-скандалното нещо, което някога съм правила, е това, че се задържах толкова дълго и продължавам да го правя". 

Шоуто в Лондон в сряда беше последното в Европа за Madonna, макар упорито да продължават да се разпространяват слуховете, че тя ще пее на сцената на фестивала "Гластънбъри" през 2024 г. 

Турнето на Madonna ще се пренесе в САЩ още този месец. Първият концерт е на 13-и декември в Ню Йорк.

 

Новини