Madonna отговори на обвиненията за забавеното начало на концертите ѝ

25 януари 2024
Madonna
Снимка от twitter.com/madonna

Madonna отговори на съдебно дело, заведено от двама фенове за късното начало на концертите ѝ от турнето „Celebration“ в "Barclays Center" в Ню Йорк.

Миналата седмица Michael Fellows и Jonathan Hadden, които са купили билети за шоуто на 13-ти декември, заведоха дело срещу Madonna заради това, че концертът ѝ започнал с два часа по-късно от обявеното. В съдебните документи поп кралицата е обвинена в нарушаване на договора с купувачите на билети, както и във „фалшива реклама, нечестни и измамни търговски практики“. В жалбата се казва също, че нейното закъснение е довело до юридически щети за тези, които „трябвало да станат рано, за да отидат на работа и/или да се погрижат за семейните си задължения на следващия ден“.

Сега представителите на Madonna и организатора на турнето Live Nation разпространиха съвместно изявление, в което изразяват намеренията си да "защитят енергично този случай". Според Billboard, страните обясняват забавянето на технически проблем, възникнал по време на саундчека за датата на 13-ти декември.

„Шоутата в Северна Америка започнаха в "Barclays" в Бруклин, както беше планирано, с изключение на технически проблем на 13-ти декември по време на звуковата проверка“, се казва в изявлението. „Това доведе до забавяне, което беше добре документирано в медиите по това време. Възнамеряваме енергично да защитаваме този случай”.

В изявлението се посочва също, че неотдавнашната европейска част от турнето е „получила възторжени отзиви“, въпреки че Guardian подчертава, че няколко от концертите на Madonna в лондонската "O2 Arena" са били „отложени или съкратени“ поради технически проблеми.

Междувременно турнето „Celebration“ продължава. През последните дни Madonna се завърна в Ню Йорк за шоу в "Медисън Скуеър Гардън".

Новини