Madonna планира мащабно турне тази година

15 януари 2023
Madonna
Снимка от БГНЕС

Madonna планира мащабно турне тази година по повод 40 години от началото на кариерата ѝ. За организацията тя работи с най-голямата компания в бранша, Live Nation, и с музикалния мениджър Guy Oseary, съобщава Billboard позовавайки се на свои източници.  

64-годишната поп икона ще изпълнява песни от целия си музикален каталог - от дебютния ѝ албум от 1983 г. до последния, “Madame X”, излязъл през 2019 г. 

Това ще бъде първото ретроспективно световно турне на Madonna и според информацията ще включва няколко концерта в лондонската зала O2. 

“Това ще бъде най-голямото турне, което е правила досега”, казва източник пред Billboard. Концертите ще бъдат на стадиони и в големи зали с уникална и мащабна продукция. 

Слуховете за турнето се появиха месеци след като Madonna издаде компилацията “Finally Enough Love: 50 Number Ones”, събираща най-големите хитове от кариерата ѝ в ремиксирани версии, дело на топ продуценти, както и 20 редки записа, които за първи път виждат бял свят.

Последното турне на Madonna беше за промоция на “Madame X” и започна през 2019 г. Обиколката обаче се сблъска с много проблеми и забавяния, включително заради травми на певицата. Въпреки позитивните статии в медиите, концертите често започваха с голямо закъснение и някои гневни фенове дори заведоха дело срещу организаторите и певицата. 

По данни на Billboard турнето на Madonna “Sticky and Sweet” от периода 2008-2009 г. е най-печелившата музикална обиколка на изпълнителка в историята, с приходи от 407 милиона долара. “Madame X” донесе едва 36.4 милиона.

Новини