Madonna почете годишнината от атаките в Париж по време на концерта си там

14 ноември 2023
Madonna
Снимка от twitter.com/Madonna

Осем години след координираните терористични атаки в Париж на 13 ноември 2015 г., Madonna си припомни собственото си преживяване в Града на светлината само седмици след трагедията. По време на концерта си от турнето "Celebration" в Париж в понеделник, певицата разказа за импровизираното си посещение на Площада на републиката със сина си David през декември 2015 г. Тогава тя беше в града за турнето си "Rebel Heart".

„Това е трагично събитие и си спомням, че пеех с David на Площада на републиката, последния път, когато бях тук с турнето "Rebel Heart" – това беше малкото, което можех да направя, за да отбележа тази трагедия“, каза тя. „Но тези трагедии продължават да се случват, никога не свършват. И понякога можете да се запитате кога ще свърши и какво можем да направим като човешки същества, за да го променим?“.

Madonna подкани публиката на концерта да включи фенерчетата на телефоните си и да изпеят заедно акустичен кавър на „I Will Survive“ на Gloria Gaynor. Певицата изпълнява песента на Gaynor като част от новото си турне, насърчавайки феновете да се съберат в едно общо послание за любов, мир и единство.
 

През 2015 г., веднага след шоуто си, Madonna се присъедини към скърбящите за жертвите на атентатите на известния площад в Париж, разположен близо до нощния клуб "Батаклан", където беше извършено едно от нападенията.

„Мисля, че беше добре да се върна близо до мястото, където се случиха събитията. Символичен, национален паметник. Искахме да декларираме, че няма да се поддадем на страха и след цялото това насилие и тези страдания да донесем мир, енергия, радост. Никога няма да забравя тази нощ, никога…“, каза тя в интервю за френско издание през 2017 г.

В момента Madonna е в средата на европейския етап от турнето си "Celebration", където изпълнява хитове от четирите десетилетия на своята кариера. Обиколката в Северна Америка ще стартира на 13-и декември в Бруклин. 

Новини