Mariah Carey обяви изненадата си за следващата Коледа

Музикалната дива ще издаде детска книжка с главна героиня... малката Mariah

14 януари 2022
social
Снимка от twitter

Mariah Carey е неизчерпаем източник на идеи, когато става въпрос за Коледа. Кралицата на светлия празник, която всяка година още от ноември отброява дните до Рождество с класиката "All I Want for Christmas Is You", ще издаде детска книжка. Заглавието е “Коледната принцеса” (“The Christmas Princess”). 

За новия проект музикалната дива отново си партнира с Michaela Аngela Davis, която й помогна да напише мемоарите си “Марая Кери: Смисълът” (“The Meaning of Mariah Carey”, 2020 г.). Илюстрациите на книжката са на известната Fuuji Takashi от Филипините, която черпи вдъхновение за рисунките си от старите ленти на Disney. 

Основен герой в детската книга на голямата Mariah Carey е … малката Mariah. 

"Много от нас през последната година и половина сме затънали в безцветна и мрачна действителност, затова защо да не създадем едно вълшебно място, в което да можем да избягаме?”, обяснява новата си инициатива 52-годишната Carey пред сп. People, ""Коледната принцеса” се появи от същия стремеж, който предизвика написването и на мемоарите ми “Марая Кери: Смисълът” - да освободя малкото момиче в мен”. 

"Малката Mariah символизира детето в мен, което вярва в своята визия за нещата, тя е всички деца, особено онези, които се чувстват аутсайдери или просто “различни”, и се опитват да повярват в себе си”, добавя носителката на “Грами”, "Тя е за всички деца от всички възрасти. Да превърна детските си страдания в класическа съвременна приказка, пълна с чудеса и безгранична надежда, ми даде огромна сила”.

“Коледната принцеса” проследява историята на малката Mariah, “която не притежава много и не иска много", гласи описанието на книгата. Тя има само едно желание - “мирен и радостен празничен сезон”. Чувствайки се отхвърлена и сама, малката Mariah се отправя на невероятно зимно пътешествие, за да открие накрая лечебната сила на гласа си, който носи коледния дух у дома и навсякъде по света.

В мемоарите си певицата разкрива подробности за трудното си детство и за това как, въпреки тежките моменти, нейният великолепен глас я превръща в суперзвезда.  

През последните няколко години Carey се сдоби с титлата “Кралица на Коледа”, а нейната песен от 1994 г. "All I Want for Christmas Is You" е една от задължителните и вечни композиции за празника. Наскоро тя получи сертификат за диамантен статус от Американската асоциация на звукозаписната индустрия.

Carey има 10-годишни близнаци, Moroccan и Monroe, които участват в клипа на коледната ѝ песен от ноември тази година, "Fall in Love at Christmas". “Коледната принцеса”, която ще излезе на книжния пазар през есента, ще бъде още един начин певицата да празнува Коледа с децата си.

Новини