Mariah Carey официално не е “Кралицата на Коледа”

Американският департамент по патентите отхвърли молбата на певицата да използва фразата като търговска марка

16 ноември 2022
social
Снимка от BGNES

Mariah Carey няма да може да използва неофициалната титла “Кралицата на Коледа” като търговско наименование. Американският департамент по патентите и търговските марки е отхвърлил молбата на певицата във вторник. 

Компанията на Carey “Lotion LLC” подаде документи в институцията миналата година, в които искаше изпълнителката на един от най-популярните коледни хитове в историята, “All I Want for Christmas is You”, да може да използва фразата за брандиране на албуми, парфюми, кучешки каишки и други рекламни стоки, според информация на Wall Street Journal.

През август тази година певицата Elizabeth Chan изпрати възражение до Департамента по патентите, в което заяви, че тя също използва фразата. Миналата година тя издаде празничен албум, който носи заглавието “The Queen of Christmas”. Изпълнителката също така подчерта, че записва коледна музика от над десетилетие и се тревожи, че в бъдеще Carey би могла да я съди за авторски права, ако компанията ѝ получи патент върху определението. 

От патентното ведомство уточняват, че от страна на Carey не е било внесено възражение срещу позицията на Chan в законовия срок, затова тя няма да получи правата за търговска марка. Отказано също да се използва съкращението на фразата “QOC”, както и алтернативното “Принцесата на Коледа”. В началото на ноември Mariah издаде детска книжка с това заглавие.

След публикуване на решението Chan заяви, че е много щастлива от този развой на ситуацията, защото той засяга работата на живота ѝ. 

Тази година Chan издаде 12-ия си коледен албум “12 Months of Christmas”.

 

 

Новини