Мария Бакалова е най-влиятелната личност в българския шоубизнес

Класацията на Forbes България включва 70 родни знаменитости

21 декември 2021
social
Снимка от forbesbulgaria.com

Категоричният първенец в класацията Топ 70 за 2021 г на българското издание на „FORBES“ е актрисата Мария Бакалова – достигнала тази година върхове, до които никой българин не се е доближавал.

Ролята ѝ в холивудската продукция “Борат 2” я изстреля в светлините на прожекторите, а превъплъщението ѝ спечели номинации за „Оскар“, „Златен глобус“, БАФТА и наградата в „Изборът на критиците“. Българката е сред поканените филмови дейци в Американската филмова академия, които ще оценяват филмите за предстоящите оскари.

На второ място е Григор Димитров, който продължава да е сред най-ярките звезди в спорта. Тази година той попадна в топ 20 на най-влиятелните спортисти в социални платформи според ежегодната класация на Sports Pro Media. А това лято Димитров основа собствена фондация „Фондация Григор Димитров“ за подпомагане на деца в нужда.

Топ 3 допълва тв продуцент Магърдич Халваджиян. Екрани по седалките в залата и онлайн публика на големите концерти по време на пандемията – по този креативен начин продуцентът запази градуса на настроението в мащабните си музикални проекти. И докато световната пандемия повлия на много творчески проекти, Маги Халваджиян се впусна в ново приключение – производство на вино.

В челната десетка влизат и други тв продуценти – на 4 и 5 място са Евтим Милошев и Любомир Нейков, Иван Христов и Андрей Арнаудов заемат съответно 6 и 7 място, а Нико Тупарев е 10-ти.

По номер 8 е Христо Стоичков, следван от Ансамбъла по художествена гимнастика, който спечели историческа олимпийска титла на игрите в Токио.

Ето и пълният списък на 70-те най-влиятелни личности и любопитни факти за всеки поотделно. 

Новини