Matthew Perry едва не умрял преди няколко години

Изпаднал в кома и лекарите му давали 2% шанс за оцеляване

19 октомври 2022
social
Снимка от Instagram

Пристрастяването към опиати на Matthew Perry е било толкова тежко, че за малко да го убие, когато е бил на 49 години. Това споделя звездата от “Приятели” в интервю за сп. People. 

Perry разказа, че преди няколко години получил перфорация на дебелото черво в резултат на свръхупотребата на наркотични лекарства. Той бил в болница в кома в продължение на две седмици, а после и още пет месеца за лечение и рехабилитация. Девет месеца трябвало да използва и колостомна торбичка, докато се възстанови напълно. 

“Лекарите казали на семейството ми, че имам 2% шанс да оцелея”, разкрива актьорът, изиграл Чандлър Бинг в любимия на поколения зрители сериал. По думите му е бил и на апаратна вентилация, която го е поддържала жив. 

53-годишният Perry разказва подробности за борбата си с пристрастяването към наркотиците и алкохола, и за влиянието на тези проблеми върху целия му живот в мемоарите си “Приятели, любовници и голямото страшно нещо”. Книгата ще излезе на 1-и ноември. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Matthew Perry (@mattyperry4)

“Сега съм доста здрав”, казва актьорът и добавя шеговито “Но вече не ходя толкова много на фитнес, защото не искам да съм подходящ само за роли на супергерои”. 

Той не разкрива от колко време е чист от упойващи вещества, но казва че продължава да брои всеки ден.  

“Важно е, но ако изгубиш трезвеността си, това не означава, че губиш всичкото време и това, което си научил. Датата, от която си чист, се променя, но само толкова. Знаеш всичко, което си знаел и преди, стига да успееш да се пребориш и да не умреш, научаваш много”.

Perry казва още, че има 14 белега на корема и това, заедно с идеята да носи колостомна торбичка до края на живота си, му напомнят никога повече да не посяга към опиоидите.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Matthew Perry (@mattyperry4)

 

Новини