Metallica са много доволни от новия интерес към “Master of Puppets”

Метъл легендите похвалиха "Странни неща"

06 юли 2022
social
Снимка от БГНЕС

Metallica са “повече от психирани” от факта, че парчето им “Master of Puppets” звучи в “Странни неща”.

Метъл легендите James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett и Robert Trujillo са големи фенове на версията на техния хит от 1986 г. в изпълнение на Еди Мънсън (Joseph Quinn) във финалния епизод от сезон 4 на сериала. 

Музикантите отбелязаха сцената от поредицата, в която звучи “Master of Puppets” в Instagram: “Начинът, по който братята Duffer инкорпорират музиката в “Странни неща” винаги е бил на високо ниво, затова сме направо психирани от това, че не просто са включили “Master of Puppets” в сериала, но при това са изградили толкова важна сцена около нея”.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Metallica (@metallica)

Действието в сериала се развива през 80-те години на миналия век и в него участват звезди като Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard и Millie Bobby Brown. 

Популярността на “Master of Puppets” нараства след появата на последните епизоди по подобие на “Running Up That Hill” на Kate Bush, която след като звуча в сериала в края на май, стана вайръл в социалните мрежи и стрийминг платформите, завърна се в класациите 37 години след премиерата си и постави няколко рекорда.

 

Новини