Mike Myers, Eddie Murphy и Cameron Diaz отново заедно в "Шрек 5"

10 юли 2024
Eddie Murphy
Снимка от БГНЕС

Дългоочакваното завръщане на Шрек е потвърдено, като Mike Myers, Eddie Murphy и Cameron Diaz са готови да се завърнат за първия филм на симпатичното зелено чудовище от 16 години.

Сюжетът за филма все още не е разкрит, но Myers отново ще играе главния герой, Diaz ще озвучава съпругата на Шрек, принцеса Фиона, а Murphy ще се завърне като приятеля му Магарето.

От DreamWorks Animation обявиха новината с кратко съобщение и видео в социалната мрежа X. От публикацията става ясно още, че е насрочена и дата за премиерата на "Шрек 5" - 1 юли 2026 г.

Първият филм излезе през 2001 г. и печели първия "Оскар" за най-добър анимационен филм. Това беше огромен хит за DreamWorks, с приходи от 487 милиона долара в световен мащаб в боксофиса.

"Шрек 2" излезе през 2004 г., "Шрек Трети" - през 2007 г., а "Шрек завинаги" се появи в кината през 2010 г.

"Шрек 5" всъщност ще бъде седмият филм от франчайза, защото героят на Antonio Banderas имаше два отделни филма - "Котаракът в чизми" и "Котаракът в чизми: Последното желание". 

Не е известно дали Banderas ще се върне за "Шрек 5".

Murphy намекна в интервю миналия месец, че Магарето също може да получи свой собствен спин-оф филм. Той също така каза, че работата по „Шрек 5“ е започнала „преди месеци“. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини