“Murder On The Dance floor” се завърна в Топ 10 на Великобритания

08 януари 2024
Sophie Ellis Bextor
Снимка от Facebook

Повече от две десетилетия след като Sophie Ellis-Bextor издаде “Murder On The Dancefloor”, поп хитът се завърна в Топ 10 на британската музикална класация. 

В подреждането, излязло в края на миналата седмица, песента влезе под номер 8, а тази седмица се очаква да се пребори за място и челната петица. 

Причината за този неочакван успех, 22 години след премиерата на “Murder On The Dancefloor”, е черната комедия на режисьора Emerald Fennell "Saltburn". Песента звучи на финала на филма по време на гола сцена на актьора Barry Keoghan, която предизвика множество реакции в социалните мрежи. 

Една от тези реакции беше на самата Sophie, която публикува видео в TikTok, в което пресъздава танца на актьора, облечена в блестящи дрехи. 

@sophieebtiktok Heading into 2024 like… Happy Saltburn New Year! Xx #murderonthedancefloor #sophieellisbextor #saltburnmovie ♬ sophs awful edit thats gone viral - sophie


“Murder On The Dancefloor” е един от шестте сингъла на Ellis-Bextor, достигали Топ 10 на Великобритания. Тя се нарежда на второ място през 2001 г. Като дъщеря на популярната телевизионна звезда Janet Ellis и режисьора и продуцент Robin Bextor, Ellis-Bextor прави големия си пробив в музикалния бизнес с клубния хит на Spiller от 2000 г. “Groovejet (If This Ain’t Love)”, където изпълнява вокалите, макар да не е официално посочена като участник в песента. Парчето се изкачва до първото място в британската класация. 5 от албумите на Ellis-Bextor също са достигали Топ 10 на албумната класация на Обединеното кралство. 

Новини