На 79 години Harrison Ford отново е Индиана Джоунс

Актьорът показа първи кадър от петия филм от поредицата

27 май 2022
social
Снимка от БГНЕС

Harrison Ford показа първи кадър от новия филм за Индиана Джоунс. 

Актьорът изненадващо се появи по време на честванията на “Междузвездни войни” в Анахайм, Калифорния. 

Ford излезе на сцената под звуците на класическата музикална тема на John Williams и показа снимка, на която се вижда само силуетът му и каза, че много се гордее с филма, който са направили. “За мен е особена чест да поздравя John за неговия 90-и рожден ден. Преди време казах на John, че тази музика ме следва навсякъде, където отида. И да ви кажа, щастлив съм от това”, добави актьорът. 

След като Steven Spielberg се оттегли от режисьорския стол през 2020 г., James Mangold зае мястото му за петия филм от поредицата за Индиана Джоунс. Снимките приключиха през февруари. 

Това ще бъде първият път от началото на франчайза без Spielberg като режисьор, но той е продуцент на лентата. Също така за първи път George Lucas не е участвал в проекта, но пък Williams отново ще композира музиката. 

В “Индиана Джоунс 5” участват още Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen и Antonio Banderas, но информация за ролите им няма.

Филмът се очаква в кината на 30 юни 2023 г. и според плановете ще бъде последен от поредицата. 

По време на честванията за “Междузвездни войни” стана ясно още, че третият сезон на сериала “Мандалорецът” ще излезе през февруари 2023 г., а премиерата на другия спин-оф, “Андор”, ще бъде на 31-и август тази година. 

Беше обявено също, че Jude Law ще участва в нов сериал от вселената на “Междузвездни войни”. Поредицата е дело на режисьора на "Спайдърмен: Няма път към дома" Jon Watts и от Christopher D. Ford, работил по “Спайдърмен: Завръщане у дома”. Сериалът "Star Wars: Skeleton Crew" се очаква да излезе през 2023 г. Сюжетът е позициониран между събитията от "Мандалорецът" и "Историята на Боба Фет". Той проследява група десетгодишни деца от малка планета, които са се изгубили в далечна галактика и се опитват да намерят пътя към дома. 

Новини