След 17 години Ewan McGregor отново става джедай

Излезе първи трейлър на сериала “Оби-Уан Кеноби”

10 март 2022
social
Снимка от twitter

Ewan McGregor отново влиза в ролята на Оби-Уан Кеноби в новия сериал от вселената на “Междузвездни войни”, кръстен на майстора джедай. Малко повече от два месеца преди премиерата беше представен първи тийзър трейлър на дългоочакваната поредица.

“На границата между мрака и поражението, надеждата оцелява” е посланието във видеото, което показва нови кадри от лимитираната телевизионна продукция.

Освен McGregor в актьорския екип се завръща Hayden Christensen като Дарт Вейдър, а сред новите попълнения са звездата от “Игра на тронове” Indira Varma и Sung Kang, познат от филмовата поредица “Бързи и яростни”. 

Историята в сериала започва 10 години след събитията в “Междузвездни войни: Отмъщението на ситите”. Тогава Кеноби претърпява най-голямото си поражение - неговият ученик и приятел Анакин Скайуокър избира Тъмната страна на Силата. 

“Това е началната точка на нашата история”, казва режисьорът Deborah Chow, “Интересното е как ще продължи оттам нататък”. Тя стои и зад другата хитова поредица от света на “Междузвездни войни” - “Мандалорецът”. 

Премиерата на “Оби-Уан Кеноби” е на 25-и май - тогава се навършват 45 години от началото на космическата сага на George Lucas. 

Новини