На 88 години почина актьорът Donald Sutherland

20 юни 2024
Donald Sutherland
Снимка от БГНЕС

Актьорът от „Игрите на глада“ Donald Sutherland почина на 88 години.

"С натежало сърце ви съобщавам, че баща ми, Donald Sutherland, почина", написа актьорът Kiefer Sutherland в X.

Donald Sutherland имаше отличителен поглед - и пронизващи очи - които придаваха дълбочина и загадъчност на огромния набор от роли, които той изигра в продължение на половин век на големия екран.

Играеше както елегантни главни герои, така и антигерои и злодеи, като наскоро се прочу сред младото поколение фенове като злия президент Сноу във франчайза "Игрите на глада".

"Аз лично смятам, че той е един от най-важните актьори в историята на киното. Никога не се е плашил от роля - добра, лоша или грозна. Той обичаше това, което правеше, и правеше това, което обичаше, а човек никога не може да иска повече от това. Добре изживян живот", допълни Kiefer Sutherland.

Donald става известен във филма на Robert Aldrich "Мръсната дузина", където 12 затворници са натоварени със задачата да изпълнят нещо, което изглежда като самоубийствена мисия в окупирана Франция.

В една от главните роли, заедно с такива знаменитости като Lee Marvin и Charles Bronson, безпардонният чар на Sutherland привлича вниманието на продуцентите на "MASH".

Donald Sutherland беше смятан за един от най-добрите актьори, които никога не са били номинирани за "Оскар". През 2017 г. канадецът получи почетен "Оскар" за цялостно творчество.

Magic - Музиката, която обичаш

 

Новини