Shakira беше обявена за първата "Латино Жена на годината"

25 април 2023
Shakira
Снимка от БГНЕС

Shakira беше обявена за първата "Латино Жена на годината" на Billboard. 

От музикалното списание обявиха, че звездата ще бъде почетена на новосъздадената церемония “Жена на годината” за дами от латиноамерикански произход. Събитието ще се проведе на 6-и май. 

“Shakira е олицетворение на “Жената в музиката”. Благодарение на нея, латино жените по целия свят получават шанс да пишат и изпълняват собствената си музика”, казва главният редактор на Billboard за  латино съдържание Leila Cobo. “Тя създаде свое самостоятелно движение и продължава да бъде актуална и днес, с грация, с дълбоко изповядвана традиция да се раздава и с огромен талант. Тя е определението за “Жена в музиката”.

Президентът на американско-испанската телевизионна компания Telemundo, Ronald Day, добави: 

“През цялата си кариера Shakira е в основата на формирането на енергичния и разнообразен свят на латино музиката и на музиката като цяло. Нейната страст, талант и креативност рушат бариери и създават условия и сила за поколенията, които да имат възможност да изразяват себе си чрез музиката, и ние сме изключително горди, че ще можем да я почетем като “Жена на годината” в индустрията”. 

На церемонията Ana Gabriel ще получи наградата “Жива легенда”, Emilia ще бъде отличена като “Изгряваща звезда”, а на Thalia ще бъде връчена наградата “Глобална сила”.

Новини