Наградите "Грами" със специален сегмент за Украйна

Звукозаписната академия си партнира с благотворителната организация Global Citizen

03 април 2022
social
Снимка от БГНЕС

Организаторите на наградите "Оскар" бяха критикувани заради това, че не обърнаха специално внимание на войната в Украйна, която беше споменавана по време на церемонията предимно в речите на победителите.

Наградите "Грами" обаче ще предприемат по-директен подход. Организаторите на най-важната вечер в музиката обявиха, че на церемонията ще има специален сегмент за руската инвазия в Украйна. В него ще бъде дадена възможност на зрителите да участват в глобалната кампания “Stand Up for Ukraine”. Звукозаписната академия си партнира с благотворителната организация Global Citizen в инициативата.

“Съкрушени сме от ситуацията в Украйна и сме трогнати от борбения дух на страната, на който сме свидетели всеки ден. Надяваме се, че този сегмент ще вдъхнови хората по целия свят да се ангажират с подкрепа за критично важните хуманитарни усилия", заяви президентът на Звукозаписната академия Harvey Mason.

Церемонията на наградите "Грами" често реагира на актуалните събития по специален начин. След опустошителното земетресение в Хаити през 2010 г. Andrea Bocelli, Mary J. Blige и David Foster изпълниха “Bridge Over Troubled Water” на Simon & Garfunkel.

През 2018 г. след масовата стрелба на фестивал в Лас Вегас и атентата на концерт на Ariana Grande в Манчестър Eric Church, Maren Morris и Brothers Osborne пяха заедно “Tears in Heaven” на Eric Clapton.

Личните трагедии също не бяха подминати от организаторите на "Грами". Ден след загубата на Whitney Houston през 2012 г. Jennifer Hudson изпълни на сцената на наградите хита на легендарната певица “I Will Always Love You”.

През 2020 г. в деня, в който баскетболната легенда Kobe Bryant загина в катастрофа с хеликоптер, водещата на музикалното шоу Alicia Keys си партнира с Boyz II Men за емоционално изпълнение на песента на групата “It’s So Hard to Say Goodbye to Yesterday”.

Новини