Обявиха номинациите за "Златна малинка"

22 януари 2024
Sylvester Stallone
Снимка от БГНЕС

Холивуд се подготвя да обяви номинациите за най-добрите филми на годината, но преди това по традиция станаха ясни претендентите за антинаградите “Златна малинка”, които избират най-големите провали в киното. 

Четвъртото продължение на франчайза на Sylvester Stallone “Непобедимите” води със 7 номинации. 

Stallone е номиниран за най-лош актьор в поддържаща роля заедно с актрисата от филма Megan Fox, която е в категорията при жените. 

С по 5 номинации са “Екзорсистът: Вярващият” и “Мечо Пух: Кръв и мед”. 

Определяни като “грозния братовчед на Оскарите”, Златните малинки ще излъчат своите фаворити ден преди да станат ясни носителите на “Оскар” през март. 

Златните малинки се разпределят в 9 категории, включително за най-лош режисьор, сценарий и предистория/ римейк/ продължение. “Победителите” се избират с гласуване от над 1000 членове на Фондация “Златна малинка” в САЩ и чужбина. 

“Непобедимите” е номиниран във всички тези категории. 

“Индиана Джоунс и реликвата на съдбата” също ще се бори за най-лошо продължение, след като лентата тотално потъна в боксофиса. 

Vin Diesel намери място сред номинираните за най-лош актьор с поредното му влизане в образа на Доминик Торето за “Бързи и яростни 10”. “Шазам! Гневът на боговете” пък има 4 номинации, включително една за носителката на “Оскар” Helen Mirren за най-лоша актриса. 

Сред другите носители на престижната награда на Академията, които също така имат и “Златна малинка”, са Leonardo DiCaprio, Eddie Redmayne, Ben Affleck, Halle Berry и Sandra Bullock.

“Ант-Мен и Осата: Квантомания” също има 4 номинации, а четирима актьори са с двойна номинация - Fox, Ana de Armas, Chris Evans и Salma Hayek.

De Armas е номинирана за най-лоша актриса и за най-лоша екранна двойка с Chris Evans във филма “Ghosted”. Hayek и Channing Tatum също са сред несполучливите екранни партньори в “Професия: Стриптийзьор 3” (“Magic Mike's Last Dance”).

Само Fox е номинирана за два различни филма - “Джони и Клайд” за най-лоша актриса и за най-лоша актриса в поддържаща роля за “Непобедимите 4”. Тя беше номинирана за най-лоша актриса и през 2022 г. 

Въпреки това Stallone води пред нея, като вече е бил номиниран 16 пъти за най-лош актьор. 

Новини