Официално: Rolling Stones обявиха албум с нова музика!

04 септември 2023
Rolling Stones
Снимка от YouTube screenshot

След години на спекулации и забележителнa рекламна кампания, при която емблематичното лого на групата беше прожектирано върху емблематични структури в Ню Йорк, Лос Анджелис, Лондон, Париж и други големи градове, Rolling Stones обявиха предстоящото издаване на „Hackney Diamonds“ - техния първи албум с оригинална музика от 2005 г.

Пълните подробности ще бъдат обявени в сряда на събитие в квартал Хакни в Източен Лондон, където тримата членове на групата - Mick Jagger, Keith Richards и Ron Wood - ще бъдат интервюирани на живо от известния телевизионен водещ Jimmy Fallon. Откриващото събитие за предстоящия музикален проект ще бъде стриймвано по целия свят чрез YouTube.

„Хакни може да е в сърцето на "Hackney Diamonds", но това е наистина глобален момент, който искаме да споделим с феновете по целия свят чрез YouTube“, се казва в изявление на групата.
 

Рок ветераните са записвали новия материал в продължение на много години, с малка пауза за почивка от него, в която създават албума си с кавъри на известни блус парчета, издаден през 2016 г. Съобщава се, че поне една песен в новата колекция включва двамата живи членове на Beatles - Paul McCartney и Ringo Starr.

Албумът ще бъде първото издание на групата след смъртта на Charlie Watts през 2021 г. - един от основателите на легендарната рок банда, който е свирил на всеки от хилядите им концерти, с изключение на един, както и в почти всяка записана песен от създаването на Rolling Stones през 1962 г. Миналата година през лятото групата направи турне в Европа, като на барабаните на мястото на Watts беше Steve Jordan. Обиколката беше в чест на 60-годишнината на групата. 

Новини